Zwemschool

Z1

Hoera! Ik mag mijn gele badmuts inruilen voor de rode, want ik kan al heel wat! Nu nog aan de juf tonen dat ik kan blijven glijden en mooi mijn oren in het water leg, mijn kin naar beneden breng en naar de bodem kan kijken. Ik kan zelfs zowel door mijn neus als door mijn mond blaasjes maken en draaien als een tol zoals een echte boomstam! Wanneer ik mooi stil lig dan duwen ze tegen mijn voeten en ben ik een echte motorboot.

Z2

Bij de donkergroene badmutsen moet ik gaan stuwen met de benen. De juffen en meesters zijn hier wel heel streng op! Lange benen maken en je enkels gebruiken om je voeten op en neer te bewegen en dan mogen ze geen opwaartse tenen uit het water zien komen. En weet je … je moet dit kunnen zowel op je buik, op je rug én op je zijde. Moeilijk met één oog onder en één boven water, pff!

Z3

Ze vinden mij nog iets te jong om al bij de vervolmaking aan te sluiten en ik mag nog eventjes gaan oefenen met een super-coole-fluo-groene badmuts op mijn hoofd. Keitof! We springen in het water in het diepe gedeelte, we kunnen helemaal niet meer op de grond staan! De juffen en meesters geven ons telkens weer nieuwe oefeningen, niet alleen zwemmen maar ook naar de bodem duiken of ronddraaien als een vuurtoren in het water. Een half uurtje maar, want een uur is nog veel te lang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu