Vervolmaking

In de vervolmaking doorloop je 4 groepen. In elk van die groepen nemen we de tijd om een stijl onder de knie te krijgen. We starten (sinds begin jaren ’90) met rugslag, want dit is de gemakkelijkste zwemslag om aan te leren. Daarna met crawl, een zwemslag die bij onze Europese buren (behalve Nederland) het eerst wordt aangeleerd. Schoolslag is de meest technische slag van de vier en ook de moeilijkste om – op een juiste manier – uit te voeren en komt dus pas als derde slag aan de beurt. In de laatste vervolmakingsgroep wordt alles nog eens herhaalt, verfijnen we de starten en keerpunten en krijgen we de beginselen van de vlinderslag.

V1

In vervolmaking 1 bouwen we voort om wat we geleerd hebben in de zwemschool. Het accent ligt hier vooral op het aanleren van de armen in rugslag, het zijdelings leren ademen (di een voorbereiding op de crawl), het afduwen van de kant en van de muur – op en onder water.

V2

In vervolmaking 2 draait alles om vormspanning, rotatie, ademhaling en de moeilijkste van allemaal: de steunarm in crawl. We starten in deze groep met de startduik en de koprol.

V3

We herhalen en automatiseren de crawl en rugslag en starten met het aanleren van de schoolslag. De kinderen hebben nu genoeg “watergevoel” en een betere lichaamsbeheersing om die moeilijke contra’s op de juiste manier uit te voeren.

V4

In vervolmaking 4 zetten we de puntjes op de i. In rugslag leren we ze de hoofd- en lichaamspositie te verbeteren, in crawl verbeteren we de stuwbeweging onder water, in schoolslag sleutelen we aan de coördinatie en starten we met het aanleren van benen vlinder in combinatie met de ademhaling. Als je uit V4 komt kan je vlot 100m zwemmen in crawl, rug en schoolslag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu